Get Adobe Flash player

Voorwaarden Subsidieregeling isolatieglas!

Eindelijk zijn de voorwaarden voor de subsidieregeling voor isolatieglas bekend! Wij hebben het voor u op een rijtje gezet.

Subsidieregeling Isolatieglas op hoofdlijnen

De subsidieregeling kent een looptijd van 01 juli 2009 tot en met 31 december 2010.
De regeling kent een maximum budget van 50 miljoen. Dat wil zeggen dat het subsidieloket eerder gesloten kan worden dan 31 december 2010, als het budget eerder op is.
De regeling geldt voor geplaatst isolatieglas in woningen die voor 1995 zijn gebouwd.
Er wordt gewerkt met een systeem van waardebonnen (vouchersysteem). De bewoner-eigenaar van een woning kan deze waardebon digitaal downloaden en zelf printen.
De subsidie (waardebon) zal een waarde hebben van 20% van de investering, incl. BTW. Maximaal subsidiebedrag per woning zal 1.100,= bedragen.
De klant levert de waardebon in bij het glaszetbedrijf.
De waardebon kent een geldigheid van 4 maanden, dat wil zeggen, dat binnen 4 maanden na uitprinten van de waardebon het glas moet zijn geplaatst en de waardebon ingeleverd.
Het glaszetbedrijf regelt verder de aanvraag van de subsidie.
Subsidie wordt gegeven op een investering van minimaal 5m2 geplaatst isolatieglas met een isolatiewaarde van 1,6W/m2k of lager (spouw 15)
Verenigingen van Eigenaren en Corporaties mogen ook gebruik maken van de regeling.
De 6% BTW-regeling geldt hier niet!

De waardebon is vanaf 01 oktober aan te vragen o.a. via de site meermetminder.nl/subsidieregeling_isolatieglas. klik hier om naar de website te gaan
Indien u in de periode van 01 juli tot 01 oktober isolatieglas hebt laten plaatsen die voldoet aan de eisen van de Subsidieregeling, dan kunt u na 01 oktober alsnog een waardebon aanvragen en deze met kopie factuur indienen. U kunt dan met terugwerkende kracht de subsidie alsnog aanvragen.

Bron: VROM, 24-07-09, Voorwaarden subsidieregeling glasisolatie bekend
FOSAG, subsidie isolatieglas

Samenwerking met

Aangesloten bij


Twitter Show